ЩО ТАКЕ КОРДУРА?

 

Кордура — ​​матеріал, який є основою усіх наших виробів. Він був винайдений у 1935 році в Нью-Йорку. Створення цієї тканини можна назвати випадковістю, адже вона була отримана шляхом експерименту. Компанія Du Pont у спробах створити новий матеріал використовувала лише три компоненти: воду, етиловий спирт і кам'яновугільну смолу. Волокно вийшло надзвичайно міцним, тонким і прозорим. Це було своєрідним відкриттям, яке згодом отримало назву за першими літерами назви міста New York – NYlon. 

 

Уже потім, коли було проведено велику роботу над складом, Du Pont удосконалили матеріал, назвавши його «Cordura». Цікаво, що нитка, яка закладена в основу матеріалу, набагато міцніша за інші поліаміди. До того ж матеріал є стійким до високих температур, стирання, розривів і різних пошкоджень. На цьому етапі Du Pont зупинилися в розвитку матеріалу, запатентували його та продали холдингу Invista.

 

Новий підхід до покращення волокна зробив його більш м'яким і ворсистим, а також за допомогою різних просочень — вологонепроникним! Тканина досить затратна у виробництві, тому виготовляють її невеликими партіями на замовлення. Придбати матеріал можна тільки оптом, але ймовірність потрапити на підробку все-таки існує.
 

Відрізнити оригінал від копії можна за його зовнішнім виглядом і тактильними властивостями. У підробках часто використовується PVC плівка, яка призначена для того, щоб зробити тканину щільнішою та витривалішою. Однак цей метод недостатньо ефективний і за перших несприятливих умов наклейка відвалюється. Плівку добре видно неозброєним оком, тож навіть недосвідчена людина зможе відрізнити копію від справжньої Кордури.

 

 

  • Характерні особливості Cordura — це глянцева лицьова сторона та матова виворітна поверхня. Матеріал не піддається змінам структури за рахунок фізичних впливів, добре тримає форму та відштовхує вологу, а також не вигорає на сонці.
  • За технічними показниками кордура залежно від її моделі може досягати навантаження 145Н у роздиранні й 2675Н у розриванні, стійкість до стирання має більше ніж 50000 циклів.
  • Є кілька різновидів Cordura, які відрізняються один від одного фізичними характеристиками. Залежно від того, з якою метою буде застосовуватися тканина, вона може бути більш тонкою або міцною, легкою або важкою, а також мати різну поверхню.

 

Уся продукція компанії Канделябр виготовляється з оригінальної кордури, через що вироби довго зберігають свій первісний вигляд і приносять задоволення нашим клієнтам. З кордурою Ваші речі будуть під надійним захистом від кліматичних і побутових негараздів.

 


  • Сайт
  • Магазин